Mes manome, kad reikia dalytis įgūdžiais ir praktine patirtimi ne vien su partneriais – kepyklomis, prekybos tinklais ir kitomis maisto pramonės ir maitinimo paslaugų įmonėmis, kurioms tiekiame ingredientus. Ne mažiau svarbu padėti bendruomenėms, kurių galimybės ribotos. Plėtodami tarptautinį verslą norime būti patikimi partneriai šalyse, kuriose dirbame, todėl atidarėme pirmąsias kepėjų mokyklas Indijoje ir Brazilijoje.
Kaip ir daugelyje besivystančių šalių, Brazilijoje ir Indijoje gyventojų skonis tampa vis artimesnis vakarietiškajam, todėl auga įvairių konditerijos gaminių ir šokolado paklausa. Prekybos tinklai, kepyklėlės ir cukrainės, viešbučiai ir kruiziniai laivai nori išplėsti savo asortimentą, tačiau daugelis jų susiduria su kvalifikuotų darbuotojų stygiumi.
Siekdami paruošti jaunus žmones darbui kepinių, konditerijos ir šokolado sektoriuose, investavome į dvi kepėjų mokyklas Brazilijoje ir Indijoje. Tai praktiniai kursai, į kuriuos priimami jaunuoliai be pagrindinio išsilavinimo, norint padėti jiems užsitikrinti padorų gyvenimą. Be kita ko, programos dalyviams suteikiama galimybė atlikti apmokamą praktiką įvairiose bendrovėse. Taip pat įsipareigojame įdarbinti studijas baigusius jaunuolius savo arba partnerių įmonėse.
Džiaugdamiesi projektų Indijoje ir Brazilijoje sėkme, planuojame išplėsti mokymo programą į kitas besivystančias šalis, kad kuo daugiau jaunų žmonių galėtų pragyventi iš savo aistros duonai, konditerijai ir šokoladui.
Pirmoji kepėjų mokykla atidaryta Indijoje 2014 metų rugpjūtį. Kiekvienais metais šioje programoje dalyvauja dvidešimt penki mokiniai iš nepasiturinčių regionų. Jie išmoksta daugybės naujų dalykų – nuo kulinarijos pagrindų iki sudėtingesnių technikų, kaip kepti pyragaičius ar lieti šokoladą.
Jeigu norite sužinoti daugiau apie kepėjų mokyklas, kviečiame apsilankyti kontaktų skiltyje.