„Cacao-Trace“ tvarumo programa

Cacao-Trace (liet. kakavos kelias) – unikali, įvairiapusiškai naudinga programa, kuri  paremta vietinių augintojų žinių ir patirties gilinimu, kas įgalina juos būti našesniems ir tvaresniems. Padedant augintojams padidinti jų produkcijos vertę, užtikrinama, kad ateities kartos galės mėgautis kokybišku šokoladu.

„Cacao-Trace“ ‒ kelti gyvenimo lygį tobulinant praktiką

„Cacao-Trace“ tiesiogiai atliepia tvaresnės ir skaidresnės kakavos tiekimo grandinės poreikį. Tai unikalus visapusis aplinkosaugos, finansinių ir į žmogų orientuotų iniciatyvų derinys, skirtas pagerinti kakavos augintojų gyvenimą ir praktiką. „Cacao-Trace“ dėmesys kokybei, švietimui ir mokymui įgalina ūkininkus tobulinti įgūdžius dar didesnio produktyvumo ir tvarumo dėlei. Tai leidžia užtikrinti, kad būsimos kartos galės mėgautis kokybišku šokoladu.

Tiek šokolado gamintojai, tiek vartotojai gali būti tikri, kad „Cacao-Trace“ reiškia kokybiškas, atsekamas ir tvarias kakavos pupeles. Programa nuolatos tobulinama ir tvirtinama nepriklausomu trečiosios šalies auditu.

Kakavos augintojų įgalinimas per švietimą ir mokymą

„Cacao-Trace“ veiklos centre – švietimas ir mokymas. Techninė pagalba ir instruktavimas, teikiami ūkiuose ir „Cacao-Trace“ derliaus apdorojimo centruose, padeda kakavos augintojams padidinti derlių ir pagerinti pupelių kokybę. Dirbdamas kartu su jais siekiant vis profesionalesnių ūkio valdymo įgūdžių ir aplinkos apsaugos būdų, „Cacao-Trace“ įgalina augintojus gauti didžiausias įmanomas pajamas ir savarankiškiau tvarkyti savo plantacijas.

Kakavos kokybė ir tvarumo formulė

„Cacao-Trace“, panašiai kaip ir kitos tvarumo programos, prisideda prie tvaraus tiekimo grandinės per gerąsias aplinkosaugos, finansines ir į žmogų orientuotas praktikas. Be to, tai taip pat yra kokybės ženklas. „Cacao-Trace“ komandos glaudžiai bendradarbiauja su ūkininkais, rūpestingai kontroliuodamos fermentacijos ir džiovinimo procesus ­‒ svarbų žingsnį užtikrinant aukštesnę kakavos pupelių kokybę. Ši pagalba leidžia ūkininkams daugiau laiko skirti rūpintis savo plantacijomis, tobulinti įgūdžius, našumą ir kokybę. Taip laimi abi pusės. Ūkininkai pristato didesnį derlių, o šokolado gamintojai yra tikri, kad gaus aukštesnės kokybės pupeles, todėl šokoladas bus puikaus skonio.

Nepaprastai skanus šokoladas iš fermentacijos meistrų rankų

Kalbant apie skonį ir kvapą, „Cacao-Trace“ šokoladas siūlo tai, ko dažnai negali pasiūlyti kiti tvarūs šokolado produktai. Taip yra dėl to, kad programa didžiulį dėmesį skiria derliaus apdorojimo procesui, ir kitų veiksnių, tokių kaip dirva, klimatas ir genetinė pupelių įvairovė. Kaip ir gaminant vyną, svarbus etapas atskleidžiant kiekvienos kakavos pupelės aromatą yra fermentacija. Proceso valdymas užtikrina, kad tik aukščiausių rūšių pupelės virsta skaniuoju „Cacao-Trace“ šokoladu.

Papildoma premija, kai perkate „Cacao-Trace“ šokoladą

Pirkdami „Cacao-Trace“ šokolado produktus remiate ilgalaikio tiekimo šokoladą ir tiesiogiai padedate sumažinti kakavos augintojų skurdo lygį. Nes nuo kiekvieno kilogramo įsigyto šokolado „Cacao-Trace“ moka 0,10 ct „šokolado premiją“ kakavos augintojams. Ši paprasta ir skaidri mokėjimo schema yra unikali tuo, kad šokolado premijos šimtu procentų pasiekia ūkininkus per Būsimų kartų kakavos fondą (angl. Next Generation Cacao Foundation). Tai sukuria abipusiai naudingą santykį visoje tiekimo grandinėje – nuo kakavos pupelių augintojų iki šokolado gamintojų ir platintojų bei šokolado gerbėjų visame pasaulyje.

Pasitikėjimo kūrimas per tiekimo grandinės skaidrumą ir atsekamumą

Įsigydami „Cacao-Trace“ šokoladą padedate gerinti kakavos augintojų ir jų šeimų gyvenimą. Kontroliuodami „Cacao-Trace“ kakavos atskyrimą nuo kitų kakavos pupelių visoje tiekimo grandinėje – nuo derliaus nuėmimo iki apdirbimo ‒ užtikriname, kad visa „Cacao-Trace“ kakava gali būti atsekama. Šokolado gerbėjai ir gamintojai gali būti tikri, kad kiekviena pristatoma „Cacao-Trace“ pupelė yra patvirtinta ir įregistruota.