„Švaresnė etiketė“

Vartotojai nori žinoti savo valgomo maisto sudėtį. Dėl šios priežasties jie skiria vis daugiau dėmesio ir laiko produkto etiketei, atidžiai ją analizuoja. Žmonėms patinka, kai etiketėje pateikiama glausta ir aiški informacija, o produkto sudėtyje vyrauja natūralūs produktai ir tokios sudedamosios dalys, kurių pavadinimai jiems žinomi ir suprantami.

Kas yra „švari etiketė“

„Švari etiketė“ (angl. Clean Label) – plačiai maisto pramonėje naudojama sąvoka, kuri nėra griežtai apibrėžta. Dažniausiai ji nurodo, kad produkte tam tikrų ingredientų yra labai mažai arba jų nėra iš viso (pvz., „jokių priedų“, „be konservantų“, „be dažiklių“, „be skonio stipriklių“ ir pan.).

Sutariama, kad produkto, paženklinto švaria etikete, sudėtyje turėtų būti nedaug sudedamųjų dalių, kurių pavadinimai būtų visiems atpažįstami. Nors skirtingose valstybėse ir regionuose požiūris į tokį ženklinimą skiriasi, tai pradeda rūpėti vis daugiau vartotojų ir gamintojų. Be to, švarios etiketės reikšmė nėra iki galo nusistovėjusi. Dėl šių priežasčių mes vartojame sąvoką „švaresnė etiketė“ – ji atskleidžia, kad tai nuolatinis procesas, o ne galutinis tikslas.

Ingredientų sąveika

„Puratos“ specializuojasi duonos kepinių, konditerijos ir šokolado gaminių ingredientų gamyboje. Žinodami, kaip ingredientai sąveikauja tarpusavyje, galime padėti sukurti trumpesnį ir aiškesnį sudedamųjų dalių sąrašą. Įsivaizduokite keksiuką su įdaru – tiekiame visus jam reikalingus ingredientus: kepimo mišinį, įdarą ir papuošimus. Visuomet ieškome kuo geresnės šių sudedamųjų dalių sąveikos, todėl galime pasiekti, kad produkto ingredientų sąrašas būtų trumpesnis.

Nauji kokybės standartai

Daugybė „Puratos“ produktų yra sėkmingai naudojami jau keletą dešimtmečių. Vienas tokių – geriausiu priedu duonai laikomas S500. Šiems produktams siūlome standartinį ingredientų asortimentą ir švaresnės etiketės alternatyvas. Vis dėlto, stengiamės, kad kiekvienas naujai kuriamas produktas būtų kiek įmanoma „švaresnės“ pradinės sudėties.