Šiandienos vartotojams vis labiau rūpi, kokią įtaką jų valgomas maistas turi jų sveikatai ir aplinkos tvarumui. Kaip rodo mūsų 2019 m. „Taste Tomorrow“ tyrimas, vartotojai reikalauja daugiau autentiškumo, natūralumo ir sveikatingumo, tačiau be jokių nuolaidų skoniui. Kadangi sveiki grūdai ir sėklos puikiai atliepia šį reikalavimą, šio ingrediento paklausa vis auga ir 41 % vartotojų visame pasaulyje valgo sveikus grūdus keletą kartų per savaitę!
Sveikas grūdas yra neskaldytas grūdas, sudarytas iš sėlenos, gemalo ir endospermo. Sėlena yra grūdo lukštas, supantis jį ir turintis daug skaidulų. Gemalas yra embrionas, kuris gali sudygti ir išauginti naują augalą. Gemalas turi vitaminų, kai kurių baltymų ir mineralų bei omega-3. Endospermas sudaro didžiausią gemalo dalį. Jis aprūpina gemalą naudingomis maistinėmis medžiagomis ir energija augti, nes jame yra angliavandenių, baltymų ir kai kurių vitaminų bei mineralų.
Sveiki grūdai visada buvo mūsų maisto dalis. Tik per pramonės revoliuciją, atsiradus naujoms malimo technologijoms, pasirodė rafinuoti grūdai, ir tai reiškė, kad iš gemalo liko tik endospermas. Rafinuoti grūdai tapo nepaprastai populiarūs, nes iš jų buvo galima kepti baltą duoną su malonesne tekstūra ir ilgesniu galiojimo terminu nei anksčiau, nors jos maistinė vertė buvo mažesnė nei viso grūdo duonos.
Šiandien sveiki grūdai vėl turi didelį pasisekimą! Vartotojai daugiau rūpinasi savo sveikata, bet nenori paaukoti skonio ar malonumo, taip pat renkasi tvaresnius maisto produktus ir nori į savo mitybą įtraukti sveikus ingredientus. Nieko keisto, kad jie atsigręžia į sveikus grūdus! 31% Lietuvos vartotojų perkant duoną, aktyviai ieško kokie grūdai yra sudėtyje.
Viso grūdo duona laikoma tokia duona, į kurią įeina daugiau nei 30 % sveikų grūdų ingredientų, remiantis sauso produkto svoriu, sveikų grūdų ingredientų dalis yra didesnė nei rafinuotų grūdų. Viso grūdo duonoje yra daugiau sveikų grūdų ingredientų, apimančių visas grūdo dalis:
Taigi, viso grūdo duonoje yra daugiau maistinių medžiagų nei duonoje, iškeptoje iš rafinuotų grūdų, ir ji laikoma sveikesne.
Šiandien į daugelį produktų įeina sveiki grūdai. Tai kaip jūs galite užtikrinti, kad jūsų viso grūdo duonos yra aukščiausio lygio visoje rinkoje? Atrinkdami geriausius grūdus bei sėklas ir įsitikindami, kad jie yra minkšti ir sultingi, išryškindami jų nuostabų skonį be blogų kvapų. Užtikrindami, kad minkštimas išliks drėgnas ir šviežias, pluta traški, o tešla puri. Ir viso to siekti tvariai bei nuosekliai.
Tam, kad padėti jums pasiekti neįtikėtinų rezultatų kiekvieną dieną, Puratos pažada: „Nesvarbu, kurį Puratos sprendimą naudosite, visada iškepsite aukščiausio lygio viso grūdo duonas, kurias vertina vartotojai!“
Puratos turi įvairių sprendimų, skirtų grūdų ir sėklų duonoms, kurių kiekvienas pasižymi unikaliomis savybėmis naudingumo, lankstumo, įvairovės ir maistingumo atžvilgiu.
Domina, kaip „Puratos“ gali padėti jums iškepti geriausią viso grūdo duoną? Nesivaržykite ir susisiekite!