Prancūziškas batonas „bagetė“

Prancūziškas batonas (it. baguette) – visame pasaulyje žinoma duona, išsiskirianti unikalia struktūra: švelniu minkštimu, apgaubtu traškia plutele. Anksčiau duona būdavo kepama bendroje kaimo krosnyje, kol 1920-aisiais pasirodė įstatymas, draudęs kepėjams dirbti iki 4 valandos ryto. Dėl to tapo neįmanoma iškepti tradicinį duonos kepalą iki pusryčių meto. Problemą padėjo išspręsti ilgesnis ir plonesnis prancūziškas batonas – jį pavykdavo paruošti ir iškepti daug greičiau. Paryžiaus kepėjai pradėjo varžytis, kas pasiūlys pačią šviežiausią duoną, o kad patenkintų poreikį, jie kepdavo tris kartus per dieną ir darydavo kepalus kuo ilgesnius, kad juose būtų daugiau traškios plutelės ir mažiau minkštimo. Taip gimė prancūziškas batonas, užkariavęs visą pasaulį.    

Atraskite susijusius produktus

O-tentic Durum

Miltelių pavidalo aktyvus priedas duonos gaminiams, pagamintas raugo pagrindu, skirtas unikaliai, tipiškai Viduržemio regiono duonai iškepti. Pagal rekomenduojamą receptūrą reikia O-tentic Durum sumaišyti su miltais ir šiek tiek druskos bei į tešlą įpilti vandens. Patentuota technologija.

S500 CL

Universalus "švarios etikėtės" tešlos priedas skirtas kvietiniams duonos gaminiams. Suteikia gaminiams traškią plutelę bei ilgiau išlaiko šviežumą. Minkštuose duonos gaminiuose, minkštimas ilgiau išliks minkštas bei šviežias. S500 užtikrina tešlos stabilumą ir saugumą visuose gamybos etapuose.

Softgrain Multigrains

Įvairūs išbrinkinti grūdai (rugiai, kviečiai, spelta) bei sėklos (sezamai, saulėgrąžos, aguonos, rudieji linai, geltonieji linai) skystame ruginiame rauge.

Tigris Blue

Universalus tešlos priedas skirtas ilgesniam duonos gaminių šviežumui. Tinka kvietiniams mieliniams duonos gaminiams, kuriems būdinga traški plutelė.

Olix

Paruošta naudoti riebalinė emulsija skardoms bei kepimo formoms.

Sapore Fidelio

Pasterizuotas kysto pavidalo kvietinis raugas, kurio dėka iškepama tipiška San Francisko duona. Išryškina sviesto skonį ir aromatą gaminiuose.

Soft'r Intens Freshness

Miltelių pavidalo tešlos priedas skirtas kvietiniams duonos gaminiams, siekiant suteikti jiems ilgesnį šviežumą bei prailginti tinkamumo vartoti terminą.

O-tentic

Garsi Italijos Apulijos regiono Altamura duona yra gerai žinoma dėl savo kietųjų kviečių raugo. Naudodamiesi naujausia fermentacijos technologija, "Puratos" sugebėjo atkurti šio garsiojo itališko stiliaus skonį. Pridėdami tik miltus, druską ir vandenį galite gaminti unikalią natūralaus skonio ir struktūros duoną.

Natūralių ingredientų pagrindo, lengvai naudojamas O-tentic leidžia gaminti duoną, kuri prilygsta senovės amatininkų tradicijoms: skani, šviežia ir labai kokybiška duona. Jei norite dar labiau patobulinti savo gaminius, pabandykite suderinti „O-tentic" su „Sapore" ir / arba „Softgrain", taip gausite geriausias variacijas.