Prancūziškas batonas „bagetė“

Prancūziškas batonas (it. baguette) – visame pasaulyje žinoma duona, išsiskirianti unikalia struktūra: švelniu minkštimu, apgaubtu traškios plutelės. Anksčiau batonas būdavo kepamas bendroje kaimo krosnyje, kol 1920-aisiais pasirodė įstatymas, draudęs kepėjams dirbti iki 4 valandos ryto. Dėl to tapo neįmanoma iškepti tradicinį kepalą iki pusryčių meto. Problemą padėjo išspręsti ilgesnis ir plonesnis prancūziškas batonas – jį pavykdavo paruošti ir iškepti daug greičiau. Paryžiaus kepėjai pradėjo varžytis, kas pasiūlys pačią šviežiausią duoną, o kad patenkintų poreikį jie kepdavo tris kartus per dieną ir darydavo kepalus kuo ilgesnius, kad juose būtų daugiau plutos ir mažiau minkštimo. Taip gimė prancūziškas batonas, užkariavęs visą pasaulį.    

Atraskite susijusius produktus

O-tentic Durum

Miltelių pavidalo aktyvus priedas duonos gaminiams, pagamintas raugo pagrindu, skirtas unikaliai, tipiškai Viduržemio regiono duonai iškepti. Pagal rekomenduojamą receptūrą reikia O-tentic Durum sumaišyti su miltais ir šiek tiek druskos bei į tešlą įpilti vandens. Patentuota technologija.

S500 CL

Universalus "švarios etikėtės" tešlos priedas skirtas kvietiniams duonos gaminiams. Suteikia gaminiams traškią plutelę bei ilgiau išlaiko šviežumą. Minkštuose duonos gaminiuose, minkštimas ilgiau išliks minkštas bei šviežias. S500 užtikrina tešlos stabilumą ir saugumą visuose gamybos etapuose.

Softgrain Multigrains

Įvairūs išbrinkinti grūdai (rugiai, kviečiai, spelta) bei sėklos (sezamai, saulėgrąžos, aguonos, rudieji linai, geltonieji linai) skystame ruginiame rauge.

Soft'r Alpaga A+

Miltelių pavidalo tešlos priedas skirtas kvietiniams mieliniams duonos gaminiams, kuriems būtina minkšta plutelė bei minkštimas ir reikalingas ilgesnis galiojimo laikas.

Sapore Rigoletto

Miltelių pavidalo tipiškas kvietinis raugas ruginiams ir kvietiniams duonos gaminaims, suteikiantis paskrudintos duonos skonį bei aromatą. Būtina mažiausiai 1h fermentacija.

Soft'r Melting

Specialį fermentų technologija suteikia tirpstančią tekstūrą, lengvą kandimą bei ilgesnį galiojimo laiką saldiems duonos gaminiams.

Spraylix

Purškiamas aerozolinis aliejus, puikiai tinkantis kepimo formoms sutepti prieš kepant gaminius.

O-tentic

Garsi Italijos Apulijos regiono Altamura duona yra gerai žinoma dėl savo kietųjų kviečių raugo. Naudodamiesi naujausia fermentacijos technologija, "Puratos" sugebėjo atkurti šio garsiojo itališko stiliaus skonį. Pridėdami tik miltus, druską ir vandenį galite gaminti unikalią natūralaus skonio ir struktūros duoną.

Natūralių ingredientų pagrindo, lengvai naudojamas O-tentic leidžia gaminti duoną, kuri prilygsta senovės amatininkų tradicijoms: skani, šviežia ir labai kokybiška duona. Jei norite dar labiau patobulinti savo gaminius, pabandykite suderinti „O-tentic" su „Sapore" ir / arba „Softgrain", taip gausite geriausias variacijas.