Kruasanas

Kruasanas gaminamas iš sviestinės, sluoksniuotos tešlos, o jo pavadinimas kilęs nuo išskirtinės pusmėnulio formos. Legenda pasakoja apie vėlyvą naktį turkų apsuptoje Vienoje dirbusį drąsų ir budrų kepėją. Išgirdęs neįprastą dundėjimą, jis įspėjo sostinės karo vadus. Šie suprato, kad turkai mėgino patekti į miestą, po jo sienomis išsikasę tunelį. Tunelis buvo sugriautas, o kepėjas tapo didvyriu. Jis paprašė vienintelio atlygio: išimtinės teisės iškepti specialų pyragaitį, skirtą kovai pažymėti. Pyragaičio forma buvo lyg mėnulio pjautuvo – Osmanų vėliavos simbolio, ir, kaip spėjama, reiškė tai, kad austrai suvalgė turkus pusryčiams. Prancūzijoje ši „Vienos bandelė“ nepaprastai išpopuliarėjo 1770-aisiais iš Austrijos kilusios Marijos Antuanetės dėka. XX amžiuje kruasanas tapo pagrindiniu pusryčių produktu.

Atraskite susijusius produktus

Belcolade Selection Lait O3x5/G

Tikras belgiškas pieninis šokoladas, turintis ne mažiau kaip 35% kakavos sausųjų medžiagų. Monetų pavidale.

Belcolade Selection Noir C501/J

Tikras belgiškas juodasis šokoladas monetų pavidale, turintis ne mažiau kaip 56% kakavos sausųjų medžiagų.

Mimetic

Naujos kartos specialieji riebalai, kurie suteikia galimybę sukurti aukščiausios kokybės kruasanus bei sluoksniuotos tešlos gaminius. Tikras tradicinis prancūziškos kruasano skonis!

Belcolade Selection Blanc X605/G

Tikras belgiškas baltasis šokoladas monetų pavidale, turintis ne mažiau kaip 30% kakavos sviesto.

Cremfil Ultim Chocolate

Belgiško šokolado kreminis įdaras saldiems duonos bei konditeriniams. Asortimente yra juodojo, pieninio, baltojo šokolado įdarai bei šokolado riešutų skonio įdarai.

Topfil Fig 40%

Figų įdaras su stambiais figų gabaliukais saldiems duonos ir konditerijos gaminiams.

Cremfil Classic Chocolate

Termostabilus šokolado skonio kreminis įdaras saldiems kvietiniams bei konditerijos gaminiams. 100 gramų pagaminti naudota 2,5 g kakavos.

Belcolade Origin Ecuador 71

Rūšinis juodasis šokoladas iš Ekvadoro regione išaugintų kakavos pupelių, turintis ne mažiau kaip 71% kakavos sausųjų medžiagų.

Susidūrėte su problema?