Sluoksniuotos tešlos bandelė

Sluoksniuotos tešlos bandelę apie 1645 metus išrado prancūzų konditerio mokinys Klaudijus Gele. Baigdamas praktiką, Klaudijus nusprendė iškepti gardų duonos kepalą savo sergančiam tėvui, kuriam buvo paskirta vandens, miltų ir sviesto dieta. Klaudijus paruošė tešlą: ištepė ją sviestu, užminkė ant stalo, iškočiojo. Pakartojęs šią procedūrą dešimt kartų, jis suformavo iš tešlos kepalą.

Viską stebėjęs konditeris patarė Klaudijui kepalo nekepti, nes bijojo, kad išbėgs visas sviestas. Nepaisant to, kepalas buvo pašautas į krosnį, o jį ištraukus nei konditeris, nei Klaudijus negalėjo atsistebėti kepinio forma ir neįprastu dydžiu.

Baigęs mokytis, vaikinas išvyko į Paryžių, kur susirado darbą „Rosabau“ cukrainėje. Čia jis toliau tobulino savo išradimą, kuris atnešė kepyklai neįtikėtiną sėkmę ir skambią reputaciją. Vėliau Klaudijus išvažiavo į Florenciją ir įsidarbino brolių Mosca kepinių krautuvėje. Jie gyrėsi išradę sluoksniuotos tešlos bandelę, nors Klaudijus jos receptą laikė paslaptyje ir visuomet kepdavo savo bandeles už užrakintų durų.

Atraskite susijusius produktus

Belcolade Selection Lait O3x5/G

Tikras belgiškas pieninis šokoladas, turintis ne mažiau kaip 35% kakavos sausųjų medžiagų. Monetų pavidale.

Belcolade Selection Noir C501/J

Tikras belgiškas juodasis šokoladas monetų pavidale, turintis ne mažiau kaip 56% kakavos sausųjų medžiagų.

Mimetic

Naujos kartos specialieji riebalai, kurie suteikia galimybę sukurti aukščiausios kokybės kruasanus bei sluoksniuotos tešlos gaminius. Tikras tradicinis prancūziškos kruasano skonis!

Belcolade Selection Blanc X605/G

Tikras belgiškas baltasis šokoladas monetų pavidale, turintis ne mažiau kaip 30% kakavos sviesto.

Cremfil Ultim Chocolate

Belgiško šokolado kreminis įdaras saldiems duonos bei konditeriniams. Asortimente yra juodojo, pieninio, baltojo šokolado įdarai bei šokolado riešutų skonio įdarai.

Topfil Fig 40%

Figų įdaras su stambiais figų gabaliukais saldiems duonos ir konditerijos gaminiams.

Cremfil Classic Chocolate

Termostabilus šokolado skonio kreminis įdaras saldiems kvietiniams bei konditerijos gaminiams. 100 gramų pagaminti naudota 2,5 g kakavos.

Belcolade Origin Ecuador 71

Rūšinis juodasis šokoladas iš Ekvadoro regione išaugintų kakavos pupelių, turintis ne mažiau kaip 71% kakavos sausųjų medžiagų.

Susidūrėte su problema?