Duonos skonio centras

Daug metų „Puratos“ vykdė nuodugnius tyrimus apie tai, kaip žmonės visame pasaulyje suvokia maisto produktų, ypač duonos, skonį. Siekdami dar daugiau sužinoti apie duonos skonį ir fermentaciją, įkūrėme Duonos skonio centrą.

Sankt Vite, Belgijoje, įsikūrusiame Duonos skonio centre pasitelkiame žinias apie duonos skonį, kvapą, fermentaciją ir sudėtį, kad parodytume, kaip fermentacija veikia duonos skonį ir tekstūrą.

Duonos skonio centro tikslas

Tapti pagrindine vieta, kurioje kepinių pramonės atstovai, mokslininkai ir „Puratos“ darbuotojai galėtų įgyti patirties ir žinių, bei pasidalyti savo patirtimi apie įvairius skonio formavimosi ir fermentacijos technologijų aspektus. Dirbdami kartu mes siekiame kaupti žinias ir kurti produktus, kurių skonis pranoksta lūkesčius.

Duonos raugų biblioteka

Niekas geriau neparodo mūsų aistros duonai kaip „Puratos“ duonos raugų biblioteka. Duonos skonio centre esančios bibliotekos paskirtis – užtikrinti biologinę raugų įvairovę, išsaugoti raugų paveldą ir žinias apie duonos kepimą. Tai pirma tokia biblioteka pasaulyje.

Mūsų tikslas paprastas, bet svarbus. Kiekvienas, kuris nori saugiai laikyti raugo mėginį, gali atvežti jį į biblioteką, kur mes išanalizuosime jo sudėtį ir nustatysime tikslias sudedamąsias dalis. Nuolat atnaujinamas raugas gali būti saugiai laikomas bibliotekoje daugybę metų.

Didžiuojamės, kad mūsų bibliotekoje galima rasti unikalią įvairių šalių kepėjų raugų kolekciją. Mums pavyko nustatyti daugiau nei 700 laukinių mielių rūšių ir daugiau nei 1500 pieno rūgšties bakterijų. Jeigu norėtumėte daugiau sužinoti apie Duonos skonio centrą arba prisidėti plečiant pasaulio raugų paveldą, kviečiame apsilankyti kontaktų skiltyje.