Labai didžiuojamės galėdami išsaugoti kepinių ir šokolado gamybos paveldą.

Mes suprantame naujovių galią, bet taip pat tikime tradicinių duonos ir šokolado gaminimo būdų išsaugojimu. Suderinę  naujoves su tradicijomis galime pasiūlyti jums tai, kas geriausia.

Mūsų aistra gamtai, autentiškumui ir įvairovei paskatino mūsų   Raugų bibliotekos kūrimą. Tai puikus duonos gaminimo tradicijų liudijimas, padedantis išsaugoti senovinį natūralaus fermentavimo meną. Su ta pačia aistra siekiame išsaugoti belgiško šokolado paveldą.

Duona

 

Studijuodami duonos istoriją ir daugybę jos naudojimo būdų visame pasaulyje, gavome žinių, kurios leidžia vartotojui pasiūlyti geriausius duonos gaminių produktus. Raugo istorija tokia turtinga, kad nenorėjome visko pasilikti tik sau! Todėl nusprendėme sukurti „Maison du Levain“ (duonos skonio centrą), kuriame lankytojai gali patys atrasti raugo praeitį, dabartį ir ateitį.

Šokoladas

 

Neprilygstamas belgiško šokolado skonis užima ypatingą vietą mūsų širdyse, nes „Puratos“ iš tikrųjų buvo įkurtas Belgijoje. Todėl norime tęsti tradiciją, išgarsinusią belgišką šokoladą visame pasaulyje. Belcolade šokoladą Belgijoje "Puratos" gamina jau 30 metų, naudodama tik geriausias žaliavas ir belgišką šokolado gamybos būdą. Belcolade nenaudojami kiti riebalai, išskyrus kakavos riebalus ir tik natūrali vanilė. Dėl to šokoladas „Belcolade“ turi ypatingą, išskirtinį skonį. 2008 m. Belcolade įsigijo 60 hektarų žemės Chunca (buvęs Tikul) Jukatano mieste, Meksikoje, kur pasodino criollo – vieną seniausių, rečiausių ir geriausių kada nors egzistavusių kakavos veislių. Meksikoje yra penkios senos kakavos rūšys, kurias norime išsaugoti naudodami panašų modelį į tą, kurį naudojome savo Raugų bibliotekoje. Todėl žemėje pastatėme tradicinius majų namelius, kuriuose buvo saugoma šių vietinių veislių kolekcija. Taip pat siekiame čia pasodinti daugiau nei 300 000 medžių (66 000 jau pasodinta), kad sukurtume laukinės gamtos draustinį ir toliau prisidėtume prie vietos aplinkos bei biologinės įvairovės apsaugos, vertingos kakavos istorijos išsaugojimo. Puratos bendradarbiauja su Choco-Story muziejais, kad pasidalintų kakavos istorija ir paaiškintų, kaip pupelės paverčiamos šokoladu. Tai dar vienas puikus būdas reklamuoti mūsų pasaulinio lygio belgišką šokoladą. Briugėje, Briuselyje, Paryžiuje, Kolmare, Prahoje, Pruhonice, Uksmalyje, Valjadolide, Plaja del Karmen ir Beirute jau veikia dešimt muziejų.

Geresnis gyvenimas

Puratos visada pirmenybę teiks žmonėms. Mes deriname naujoves su tradicijomis, siekdami užtikrinti aukščiausią kokybę, dalinamės savo sėkme su kitais.

Skaitykite daugiau

Bendruomenės

Dirbame darniai su bendruomenėmis, kurių dalis esame: siekiame užtikrinti saugias ir stabilias pajamas viso pasaulio ūkininkams ir investuoti į į gyvenimą keičiančių kepėjų mokyklų steigimą ir išlaikymą.

Skaitykite daugiau