Maistas daro didelę įtaką mūsų sveikatai. Duona yra įsišaknijusi mūsų kasdienėje rutinoje ir ji daro teigiamą poveikį mūsų žarnynui. Duonoje esančios skaidulos maitina žmogaus žarnyne esančias gerąsias bakterijas, padeda joms klestėti ir siunčia geros savijautos signalą visam kūnui ir protui.
Per pastaruosius kelerius metus mokslininkai įrodė, kad žarnyno mikrobiota padeda mums išlikti sveikiems. Tai yra pirmoji gynybos nuo ligų linija ir ji reguliuoja ne tik virškinamojo trakto funkcijas, bet ir imuninės sistemos reakciją bei smegenų veiklą.
Duona - ypatingas kasdienio vartojimo produktas, suderinantis svarbiausius gero maisto veiksnius - skonį ir sveikumą.
Daugiau nei 1000 skirtingų rūšių mikroorganizmų galima rasti žmogaus kūne ir ant jo, įskaitant odą, nosį, burną, bei žarnyną.