Ar žinote Kuršėnų vyniotinį? Susipažinkite su mūsų istorijomis!

Kas nėra girdėjęs ar ragavęs „Kuršėnų vyniotinio“? Legendinio „Kuršėnų vyniotinio“ skonis tikriausiai pažįstamas kiekvienam lietuviui. „Kuršėnų vyniotinis“ – tai saldus biskvitinis vyniotinis su varškės įdaru, sukurtas prieš kelis dešimtmečius konditerės Eugenijos Dragūnienės, tačiau populiarumo nepraradęs ir iki šiandienos.

ISTORIJA slypiNTI už klasikos

Istorija prasidėjo mažame Lietuvos miestelyje, Kuršėnuose, kur Eugenija Dragūnienė, išklausiusi konditerijos kursus, įkūrė konditerijos cechą. Tuo metu (7-ąjame dešimtmetyje) visi desertai buvo gaminami iš tų pačių produktų, todėl buvo visiems pabodę, o vartotojams norėjosi išbandyti kažką naujo. Taip ir gimė „Kuršėnų vyniotinis“. Naujasis konditerijos gaminys buvo pavadintas miesto, kuriame jis buvo sukurtas, vardu.

Tačiau pirmuosius kelerius metus „Kuršėnų vyniotinis“ Lietuvoje nebuvo toks populiarus ir visiems žinomas kaip dabar. Jis Išgarsėjo po Kuršėnų miesto šventės, kuomet buvo iškeptas kelių šimtų metrų „Kuršėnų vyniotinis“, o žmonės visame mieste fotografavosi rankose laikydami vyniotinį. Laikraščiai  netruko šią žinią paskleisti toliau, tad dabar visi norėjo paragauti ir įsigyti jo.

Originalus receptas buvo perduodamas iš kartos į kartą. Jo sudėtis: kiaušiniai, cukrus, miltai, sviestas ir varškė.

Pažiūrėkite, kaip lengva suderinti tradiciją su modernumu ir paruoškite „Kuršėnų vyniotinį“ su Tegral Sponge Cake, Puraser Cheese ir Cryst-o-fil White įdarais.

 

KŪRYBINga versija: Tekstūra yra naujas skonis

Neįprastos ir stebinančios formos vyniotinis? O kaip patiktų personalizuotas mini vyniotinis? Tokie pakeitimai pasakoja istoriją be žodžių! Tačiau nesustokite ties tuo: išlaisvinkite savo kūrybiškumą. Pasiūlykite naują tekstūros derinį, anksčiau nenaudotą standartinėse vyniotinio versijose.

Suteikite tekstūrą, kuri kontrastuotų su kreminiu ir drėgnu biskvitu, panardinkite jo gabalėlius į Pralicrac Chocolate CT, kad rezultatas būtų dar ypatingesnis. Kremui taip pat galite pabandyti naudoti mūsų Deli Cheesecake ir Whippak.

Sveikas gaminys: Daugiau vaisių... mažiau viso kito

Vartotojų domėjimasis sveikata ir gerove yra stipriai išaugęs. Tiesą sakant, mūsų „Taste Tomorrow“ tyrimas atskleidė, jog vartotojai išskirtinę pirmenybę  konditerijoje teikia vaisiams, nes jie yra ir natūralūs, ir skanūs.

Šioje naujoje versijoje 50% grietinėlės pakeitėme Topfil Wild Cranberries 60%, mūsų vaisių įdaru su dideliu uogų kiekiu ir pagerinta maistine verte, sumažinant riebalų kiekį 50%, cukraus - 10%, o skaidulų kiekį padidinant net 3 kartus.

Atraskite šią išskirtinę, uogų pilną, vyniotinio versiją.

Tvarus pasiūlymas

Esame įsipareigoję siekti tvaresnės ateities žmonėms ir planetai. Šokolado srityje mes sutelkiame dėmesį į vertės kūrimą kakavos ūkininkams ir vartotojams gerindami šokolado skonį naudodami programą „Cacao-Trace“.

Iš naujo atraskite klasikinį receptą tvaresniu būdu, papildydami jį „Cacao-Trace“ šokoladais iš mūsų kolekcijos: Belcolade Cacao CT , Puratos Belcolade blanc Selection CT, Puratos Belcolade Lait Selection CT

Pageidaujate daugiau informacijos? Prašome susisiekti su mumis!