Tortas “Napoleonas“

Torto “Napoleonas“ receptūra 24cm formai

Kompozicija

1. Kapotos tešlos lakštai

2. Sviestinis plikytas kremas

3. Topfil Cranberry 60%

4. Cukraus pudra

Sudedamosios dalys

Kapotos tešlos lakštų paruošimas

Maišykite miltus su sutarkuotu arba nedideliais gabalėliais supjaustytu šaltu Mimetic-32 iki šlapio smėlio konsistencijos. Supilkite grietinę, kiaušinius ir druską ir greitai užminkykite tešlą. Tešlą padalinkite į 8 dalis, suformuokite rutuliukus, įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

 Kuo ploniau iškočiojame. 

Kepame 200 °C temperatūroje apie 12 min. Atvesiname ir išpaudžiame 22-24 сm skersmens lakštus. Nuopjovas sutrupiname.

Sviestinio plikyto kremo paruošimas

Plikyto kremo miltelius maišome su vanile ir vandeniu. Plaliekame 20-30 min pastovėti ir sujungiame su išplaktu sviestu. 

Kremu sutepame iškeptus lakštus ir sluoksniuojame, įvedant tarp 4 ir 5 lakšto spanguolių įdarą Topfil Cranberry ( galima padaryti 2 spanguolių sluoksnius: tarp 3 ir 4 ir tarp 6 ir 7 lakštu).

Torto šonus ir paviršių aptepame likusiu kremų ir apklijojame lakštų nuopjovų trupiniais.

 

 Dekoruojame cukraus pudra.